Aktuelno

Sud ukinuo pritvor Igoru Miloševiću više puta osuđivanom zbog silovanja, tužilaštvo najavljuje žalbu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/04/2023

-

17:08

Sud ukinuo pritvor Igoru Miloševiću više puta osuđivanom zbog silovanja, tužilaštvo najavljuje žalbu
Sud ukinuo pritvor Igoru Miloševiću više puta osuđivanom zbog silovanja, tužilaštvo najavljuje žalbu - Copyright Informer

veličina teksta

Aa Aa

Prvi osnovni sud je doneo danas oslobađajuću presudu i ukinuo pritvor Igoru Miloševiću koji je više puta osuživan zbog silovanja, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. 

Kako Tužilastvo navodi, nakon prijema presude izjaviće žalbu na oslobađajuću žalbu. Iz tužilaštva navode da su tokom postupka odrađena dva psihijatrijska veštačenja, a komisije veštaka su utvrdili da je uračunljiv i da nije neophodna mera lečenja.

Podsetimo, Milošević je više puta osuđivan zbog silovanja i on je 20. septembra prošle godine, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao iz zatvora. Nekoliko dana kasnije jedan list je objavio intervju sa njim.

Međutim, posle samo deset dana, 30. septembra on je opet uhapšen zbog ugrožavanja bezbednosti novinarke koja je radila razgovor.

On joj je tada rekao: "Ako sam ja naumio da vas silujem ja ću to uraditi, ako imam slobodu, ako nema kamermana da me spreči, ako nema bilo ko da me spreči", kao i "Ako dođem da vas ubijem, ja ću da vas ubijem ako nema ko da me spreči" što je, kako je navedeno u optužnici, kod oštećene stvorilo osećaj straha i ugroženosti za sopstvenu bezbednost.

On je kasnije saslušan i tom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret. Nakon saslušanja, njemu je određen pritovr koji je trajao do danas.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija