Aktuelno

Vučić: Privremena naknada za Srbe s Kosova i Metohije povećana na 20.000 dinara

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2023

-

17:08

Vučić: Privremena naknada za Srbe s Kosova i Metohije povećana na 20.000 dinara
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas na sastanku sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije u Raški da će privremena naknada za  Srbe na KiM biti povećana sa 11 000 na 20 000 dinara.

"Tu smo obuhvatili zaposlene u 'Simpu', 'Jumku', 'Trepči' takođe. To je veoma značajno za stotine porodica na Kosovu i Metohiji. Ukupna pomoć i podrška u novoizvedenim projektima i uz direktnu finansijsku podršku je oko 28,  29 miliona evra, plus sve ovo novo što smo prihvatili, dodatnih 12 do 14 miliona evra. Dakle, više od 40 miliona evra", rekao je Vučić novinarima posle sastanka.

On je istakao da su to dobre vesti za Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Naravno, govorili smo i uglavnom slušali naše sestre i braću sa KiM sa kakvim se sve problemima suočavaju. Mi ćemo se truditi da doprinesemo dijalogu, da idemo ka kompromisnim rešenjima, iako sam, da budem iskren, skeptik, jer ne vidim nikakvu želju kod ljudi u Prištini da se mir sačuva i da se poštuju elementarna prava našeg naroda", rekao je Vučić.

On je prethodno u razgovoru sa predstavnicima Srba sa KiM, na njihovu molbu da se izađe u susret radnicima "Simpa", "Jumka" i "Trepče" rekao da je razgovarao sa ministrom finansija Sinišom Malim i da će naknade biti za njih biti obezbeđene i da radnicima mogu to da prenesu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija