Aktuelno

Petorici uhapšenih u jučerašnjoj policijskoj akciji određen pritvor od 30 dana, za dvojicom raspisana poternica

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/04/2023

-

20:47

Petorici uhapšenih u jučerašnjoj policijskoj akciji određen pritvor od 30 dana, za dvojicom raspisana poternica
Petorici uhapšenih u jučerašnjoj policijskoj akciji određen pritvor od 30 dana, za dvojicom raspisana poternica - Copyright Printscreen/mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je odredio je petorici uhapšenih u jučerašnjoj policijskoj akciji - pritvor do 30 (trideset) dana, saopštio je Viši su u Beogradu.

Kako se navodi, pritvor je određen zbog postojanja okolnosti  koje ukazuju na opasnost od bekstva,  zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke i saučesnike, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret  propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti  koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Sud navodi da je naređeno je i izdavanje poternice za osumnjičenima Z.R i D.O. 

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal. A.Č je stavljeno na teret krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo u pokušaju u pomaganju.

B. D i .D.R se na teret stavljaju udruživanje radi vršenja krivičnih dela  i izazivanje opšte opasnosti i

Z.R je stavljeno je na teret krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela  i teško ubistvo u pokušaju u podstrekavanju. Tužilaštvo D.O. tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva krivična dela prinuda, dva krivična dela izazivanje opšte opasnosti i  teško ubistvo u pokušaju u pomaganju, navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu..

Kako je juče saopštio MUP, policija u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, na teritoriji Beograda i Kraljeva uhapsila pet osoba koje se sumnjiče da su članovi dve organizovane kriminalne grupe i tom prilikom zaplenili veću količinu narkotika, luksuzne automobile i novac, navodi se u saopštenju MUP-a.

"Oni se sumnjiče da su kao članovi dve organizovane kriminalne grupe, kao ogranak kavačkog klana, delovali na teritoriji Srbije i Crne Gore, a policija ih je uhapsila u nastavku akcije iz novembra prethodne godine, kada su uhapšeni pripadnici OKG "vračarci", a u cilju suzbijanja teških krivičnih dela", navodi sa u saopštenju policije.

Ovom prilikom policija je zaplenila više kilograma marihuane, heroina i kokaina kao i 2.000 tableta MDMA, više luksuznih automobila i veću sumu novca.

 

 

Komentari (0)

Srbija