Aktuelno

Muškarac pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora za ubistvo uličnog svirača Blekija

Komentari

Autor: Tanjug

08/05/2023

-

11:25

Muškarac pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora za ubistvo uličnog svirača Blekija
Euronews/Nataša Krstin, Prinskrin/Youtube - Copyright Euronews/Nataša Krstin, Prinskrin/Youtube

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je osudio Žarka R. iz Žablja, na kaznu zatvora od 18 godina za svirepo ubistvo uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija, početkom februara prošle godine u Novom Sadu.

Žalbe na prvostepenu presudu su uložili branilac okrivljenog i Više javno tužilaštvo u tom gradu, dok je Apelacioni sud odbio kao neosnovane žalbe i potvrdio prvostepenu presudu, objavljeno je na sajtu ovog suda.

U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud je naveo da je krivični postupak sproveden bez bitnih povreda, te da je prvostepeni sud na osnovu svih izvedenih dokaza pravilno i potpuno utvrdio sve činjenice od značaja za donošenje zakonite i pravilne odluke.

Prema detaljima iz optužnice, Kostić i optuženi su deo te večeri proveli zajedno u jednom ugostiteljskom objektu, a potom su se ponovo sreli i optuženi je zapretio Kostiću, rekavši mu da će ga, ako ne izvadi novac, "nokautirati".

Euronews/Nataša Krstin

 

Kostić mu je dao sav novac koji je imao (390 dinara), upitavši ga "zašto si takav",nakon čega je optuženi uzeo novac i više puta ga rukom udario u glavu, usled čega je Kostić pao na trotoar. Optuženi je nastavio da šutira u glavu i telo Kostića koji je ležao, a potom je svukao donji deo trenerke i urinirao po prebijenom Kostiću.

Videvši prolaznika, optuženi ga je zaustavio, rekavši mu da Kostić nije u dobrom zdravstvenom stanju, na šta je prolaznik pozvao Hitnu pomoć.

U Urgentom centru doktori su pokušali da reanimiraju Kostića, ali zbog velikog broja povreda, između ostalog i preloma lobanje, reanimacija je bila bezuspešna.

Euronews/Nataša Krstin

 

Tužilaštvo u optužnici navodi da je u trenutku prebijanja sposobnost optuženog da shvati značaj dela i da upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali ne do bitnog stepena, budući da je bio pod uticajem alkohola u krvi - oko 2,47 promila.

Veliki broj Novosađana se nakon Kostićeve smrti okupio na Trgu slobode gde su upalili sveće, doneli cveće i njegovu fotografiju, i na taj način oprostili od poznatog uličnog svirača.

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Srbija