Aktuelno

Mladiću (21) osumnjičenom za ubistvo uličnog svirača u Novom Sadu određen pritvor, preti mu doživotni zatvor

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

11/02/2022

-

16:33

Mladiću (21) osumnjičenom za ubistvo uličnog svirača u Novom Sadu određen pritvor, preti mu doživotni zatvor
Mladiću (21) osumnjičenom za ubistvo uličnog svirača u Novom Sadu određen pritvor, preti mu doživotni zatvor - Copyright Profimedia, Prinskrin/Youtube

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Novom Sadu odredio je privor do 30 dana Ž. R. (21) iz Žablja, osumnjičenog za svirepo ubistvo poznatog novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića, zvanog Bleki (61), koji je bio beskućnik.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, zbog mogućnosti utucaja na svedoke i zbog uznemiravanja javnosti, precizirala je za Tanjug portparol suda Jelena Ostojin.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu tereti Ž. R. za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

On se tereti da je u jutarnjim časovima, u ulici Kosovskoj u Novom Sadu, pri izvršenju razbojništva na svirep način lišio života Kostića, pretukavši ga do smrti.

"Povodom ovog događaja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja da sprovodi istragu, u okviru koje će hitno preduzimati sve dokazne radnje, dok će dalje procesne odluke donosti u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena", navodi se u saopštenju.

Novosadske NVO zahtevaju obeležje za ubijenog uličnog svirača

Novosadske nevladine organizacije pozivaju gradsku vlast da na adekvatnom mestu postavi dostojno, primereno i trajno umetničko obeležje uličnom sviraču Kristijanu Kostiću Blekiju, koji je pre nekoliko dana mučki ubijen u centru grada.

Navode da bi obeležje moglo da bude instalirano na mestima gde je Bleki najčešće sedeo i svirao, ili na samom mestu ubistva.

"Umetničko obeležje Blekiju bilo bi ne samo simbol protiv nasilja i fašizma, već i znak pažnje za sve one građane koji su se u užasnim i surovim tranzicionim vremenima, u kojima je solidarnost ukinuta, našli na socijalnom dnu i svakodnevno su ponižavani", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Ovom prilikom NVO u Novom Sadu zahtevaju i da se  "ubica primereno kazni, jer se mora poslati poruka da se jezive stvari kao ubistvo bespomoćnog uličnog svirača ne smeju dešavati, ni u Novom Sadu, ni bilo gde drugde".

Podestimo, novosadska policija uhapsila je pre dva dana 21-godišnjaka iz Žablja, osumnjičenog da je u centru Novog Sada pretukao 61-godišnjeg muškarca, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Kliničkom centru. Kako je navela policija, tukao ga je rukama i nogama, a Hitna pomoć je oko pet ujutro primila poziv da na pločniku u Kosovskoj ulici leži muškarac bez svesti. Reč je o novosadskom uličnom sviraču Kristijanu Kostiću Blekiju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija