Aktuelno

Novosađani obeležili godišnjicu smrti svog tragično stradalog uličnog svirača: "Bleki je bio dobri duh Novog Sada"

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2023

-

21:44

Novosađani obeležili godišnjicu smrti svog tragično stradalog uličnog svirača: "Bleki je bio dobri duh Novog Sada"
Novosađani obeležili godišnjicu smrti svog tragično stradalog uličnog svirača: "Bleki je bio dobri duh Novog Sada" - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Novosađani su se večeras okupili ispred Katoličke porte u centru grada kako bi obeležili godišnjicu smrti uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija, kojeg je prošle godine na smrt pretukao dvadesetogodišnji mladić. 

Tanjug Video

 

 

Na okupljanje je pozvao građanski pokret "Bravo!" koji je time želeo da ukaže na problem nasilja na ulicama Novog Sada. 

Članica pokreta Maja Vasić kazala je da bi taj tragični događaj trebalo da bude primer za promenu, poželevši da Novi Sad više ne bude grad na čijim se ulicama "ubijaju ulični svirači jer nisu imali u džepu onoliko koliko je lopov želeo", dok potreseni Blekijevim odlaskom smatraju da je sa njim otišao i deo Novog Sada.

Tanjug Video

 

"Bleki je bio dobri duh Novog Sada koji je uveseljavao sve nas svojim pesmama i muzikom i zaista je stradao na jedan mučki način. Još prošle godine kada se sama nesreća dogodila veliki broj Novosađana je u ražličitim anketama izrazio potrebu i želju da njegovo postojanje bude obeleženo, to jest da Bleki dobije spomen obeležje", kazala je Vasić i dodala da ni posle godinu dana nije pokrenuta nijedna zvanična inicijativa kako bi ova ideja bila realizovana. 

Inicijativa za postavljanje spomen - obeležja izneta je na jednom od skupova na kojima su se Novosađani opraštali od Kostića, a kako je tada rečeno, postojala je ideja da Bleki dobije klupu u centru grada. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija