Aktuelno

Nastavljeno suđenje Šariću i ostalim optuženima koji se terete za pranje novca

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2023

-

20:30

Nastavljeno suđenje Šariću i ostalim optuženima koji se terete za pranje novca
Specijalni sud - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu je prikazivanjem pisanih dokaza nastavljeno ponovljeno suđenje Darku Šariću i njegovih 15 saradnika, koji se terete za pranje novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Na suđenju je danas nastavljeno sa čitanjem pisanih dokaza koji su izvedeni u prethodnom postupku. Prikazani su i ugovori o vođenju i otvranju deviznih računa u Metals banci, uplata efektive na deviznu štednju, kao i kartice za partiju.

Takođe, prikazane su potvde o privremeno oduzetim predmetima, zapisnici o pretresanju stanova i drugih protorija optuženih i zapisnici o uviđaju.

Fotografije zaplenjenih telefona i laptopova su takođe prikazane, kao i registratori koji su pronađeni u hotelu  u Subotici, a u kojima se između ostalog nalazi i ugovor o kupoprodaji nepokretnosti.  

Pored Šarića u ovom postupku sudi se i Nebojši Jestroviću, nekadašnjem Šarićevom advokatu Radovanu Šrtbcu, Predragu Milosavljeviću, Zoranu Ćopiću, Marinku Vučetiću, Bojanu Stanojkoviću, Bobanu Stoiljkoviću, Argušu Erdinću, Marku Daboviću, Goranu Bogdanoviću i Stevici Kostiću.

Sud je na nekom od prethodnih suđenja doneo rešenje da se Bojan Stanojkoviću sudi u odsustvu.

Za Stanojkovićem je raspisana poternica 19. aprila prošle godine, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminlanu grupu.

Stanojković je obuhvaćen i novom optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Darka Šarića i još 14 osobape, kojom se terete za oružje, izazivanje opšte opasnosti, zloupotrebu službenog položaja i planiranje teškog ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Pripremno ročište po toj optužnici još nije održano, nekoliko puta je odlagano.  

Šariću i ostalima u postupku za pranje novca suđenje se ponavlja po nalogu  Apelacionog suda u Beogradu koji je 4. avgusta prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora. 

Pored Šarića presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio deo presude u oslobađajućem delu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija