Aktuelno

Kancelarija za KiM: Obijena škola u Kosovskoj Kamenici, nepoznate osobe pokušale da izazovu požar uz pomoć plinske boce

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/05/2023

-

22:33

Kancelarija za KiM: Obijena škola u Kosovskoj Kamenici, nepoznate osobe pokušale da izazovu požar uz pomoć plinske boce
Kancelarija za KiM: Obijena škola u Kosovskoj Kamenici, nepoznate osobe pokušale da izazovu požar uz pomoć plinske boce - Copyright Kancelarija za Kosovo i Metohiju

veličina teksta

Aa Aa

Noćas su nepoznate osobe obile školu, izdvojeno odeljenje OŠ “Desanka Maksimović” u naselju Bosce, u opštini Kosovska Kamenica i pokušale da izazovu požar uz pomoć plinske boce, saopšteno je iz kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Meštane sela je, kako se navodi u saopštenju, uznemirila ova vest, a policija i vatrogasci izašli su na lice mesta da izvrše uviđaj.

"Ovaj napad na srpsku obrazovnu instituciju dolazi u trenutku prenaglašenih tenzija u srpskim sredinama na KiM i udara na naše najmlađe, što jasno ukazuje da nasilnicima ništa nije sveto i ne biraju sredstva da srpskom narodu na najstrašniji način ukažu da im je bezbednost ugrožena", stoji u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

Dodaje se da je zabranjavajuće što "albanski političari ne koriste jezik mira i tolerancije već svojim izjavama od Srba prave legitimne mete, što huliganima daje podstrek za napade".

Napad na školu je prijavljen policiji i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje da izgrednici budu otkriveni i sankcionisani.

Komentari (0)

Srbija