Aktuelno

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio zadržavanje muškarcu koji je u parku na Vračaru simulirao pucanje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/05/2023

-

15:47

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio zadržavanje muškarcu koji je u parku na Vračaru simulirao pucanje
Prvi osnovni sud u Beogradu odredio zadržavanje muškarcu koji je u parku na Vračaru simulirao pucanje - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Muškarcu P.M. koji je u ponedeljak u parku koji se nalazi u blizini Opštine Vračar simulirao da u ruci drži pištolj koji je "uperio" u pravcu dece određeno je zadržavanje zbog sumnje da je izvršio krivično delo Nasilničko ponašanje, navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

"Sumnja se da je on 29. maja oko 19 sati, u alkoholisanom stanju u prostoru parka u blizini Opštine Vračar simulirao da u ruci drži pištolj, odosno simulirao je pucanje.To je izazvalo uznemirenje kod roditelja i građana koji su se nalazili u parku, nakon čega je prišao oštećenom i više puta ga udario u predelu glave otvorenim šakama, kojom prilikom je oštećenom naneo telesne povrede", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako navode, okrivljeni je saslušan danas pred postupajućim javnim tužiocem, kada je i izneo svoju odbranu.

"Na obrazložen predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se određuje pritvor prema imenovanom u trajanju od 30 dana obrizom da osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo", navode iz tužilaštva.

Kako dodaju, tužilaštvo će u dokaznom postupku ispitati oštećenog i svedoke ovog događaja, narediti veštačenje stepena povreda koje je zadobio oštećeni kritičnom prilikom, kao i psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, te eventualno pribaviti video snimke nadzornih kamera i sprovesti sve druge neophodne radnje, nakon čega će doneti odluku.

Komentari (0)

Srbija