Aktuelno

Još danas i sutra predaja oružja bez posledica: Do sada predato više od 78.000 komada

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2023

-

09:02

Još danas i sutra predaja oružja bez posledica: Do sada predato više od 78.000 komada
Još danas i sutra predaja oružja bez posledica: Do sada predato više od 78.000 komada - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Bojana Otović Pjanović iz Ministarstva unutrašnjih poslova izjavila je da građani oružje mogu predati još danas i sutra, u okviru akcije "Predaj oružje" i navela da su od početka akcije predata 78.103 komada oružja.

Otović Pjanović je za RTS rekla da su od početka akcije predata 78.103 komada oružja, od čega 57.651 komada oružja i 20.451 komad minsko-eksplozivnih sredstava. Dodala je da je predat i 2.692.641 komad municije.

"Ako sagledamo prosek za ovih mesec dana, rekla bih da je, s obzirom da je dan pre toga, 5. juna, predato 68.301 komad oružja, da smo u ovom pretposlednjem danu dostigli najveći broj komada predatog oružja, a to je 10.000", rekla je Bojana Otović Pjanović.

Podsetila je da građani oružje mogu predati bez ikakve krivične odgovornosti, bez potrebe da se legitimišu, ostavljaju podatake o sebi i dokazuju poreklo oružja.

Osim toga, građani mogu da pozovu policijske službenike na adresu i tako predaju oružje. Napomenula je da je jedina razlika u vezi sa oružjem koje je ostalo u posedu nakon smrti vlasnika i objasnila da u tom slučaju građani moraju da ostave podatke.

"Zakonski rok je 45 dana da se oružje preda po poslednjoj adresi prebivališta vlasnika tog oružja. To građani nisu učinili, što se pokazalo u ovom postupku legalizacije. Jedino ti građani moraju ostaviti svoje podatke, zato što se oružje ostavlja u najbližoj policijskoj stanici na čuvanje", objasnila je Otović Pjanović.

Istakla je da, prema poslednjim informacijama kojima raspolaže, rok za predaju oružja neće biti produžen.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija