Aktuelno

Viši sud zabranio otuđenje imovine ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2023

-

12:00

Viši sud zabranio otuđenje imovine ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru
Viši sud zabranio otuđenje imovine ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu saopštio je danas da je doneo rešenje da se ocu dečaka osumnjičenog za masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a koji se nalazi u pritvoru, zabrani da otuđi svoju imovinu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je juče doneo rešenje kojim je usvojio predlog oštećenih za određivanje privremenih mera obezbeđenja imovinskopravnih zahteva pa je okrivljenom V.K. zabranjeno da rasplaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik, saopsteno je iz suda.

Kako se navodi, to su stan u Beogradu, idealni delovi poslovnog prostora u Beogradu i putničko motorno vozilo. Privremene mere će trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja, koja ne zadržava izvršenje rešenja.

Okrivljenom V.K. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, i on se nalazi u pritvoru koji mu je početkom meseca produžen za još 30 dana. Uhapšen je nakon što je njegov sin, koji nije krivično odgovoran pošto nema navršenih 14 godina, počinio zločin u školi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija