Aktuelno

Inspekcija na Vračaru: Izvođač radova nije obezbedio temelj shodno propisima, hitna zabrana radova

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/07/2021

-

15:57

Inspekcija na Vračaru: Izvođač radova nije obezbedio temelj shodno propisima, hitna zabrana radova
Urušila se zgrada na Vračaru - Copyright Euronews/Lana Lukić

veličina teksta

Aa Aa

Građevinska inspekcija izvršila je hitan inspekcijski pregled gradilišta u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, pored kojeg je danas urušena zgrada. Utvrđeno je da izvođač radova nije izveo obezbeđenje temeljne jame shodno propisima. Po hitnom postupku biće doneto rešenje o zabrani korišćenja urušenog objekta, a u toku je i donošenje rešenja kojim će investitorima i izvođaču radova biti naređena hitna obustava svih radova, osim radova na obezbeđenju temeljne jame, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda. 

Navodi se i da investitor poseduje građevinsku dozvolu od 22. aprila 2021. godine, i prijavu radova od 14. maja 2021. godine.

Na licu mesta, građevinski inspektor je izrekao usmeni nalog za navedeno. Građevinska inspekcija će podneti odgovarajuće krivične prijave protiv svih odgovornih lica, investitora, izvođača, stručnog nadzora.

Podsetimo, u Vidovdanskoj ulici na Crvenom krstu u Beogradu došlo je do urušavanja dela stambene zgrade, koja se nalazi pored aktivnog gradilišta.

"Oštećenje je takvo da zgrada mora da se ruši, a mi ćemo pod šator verovatno", rekao je predsednik skupštine stanara zgrade.

24sedam/Goran Sivački

 

"Primetila sam da su mi zidovi popucali ovih dana, i da ima puno pukotina. Zvali smo sve ljude koji su tu građevinci. Oni su pogledali, pokucali po zidovima, i rekli da je to sve normalno i da nije ništa strašno. Ja sam se vratila u dnevnu sobu. Odjednom je sve živo počelo da puca, i u tom momentu sam znala da je vreme da se izađe iz stana. Posle pet minuta je neki čovek pokucao I rekao da se izađe iz stana, i posle toga je zgrada počela da se ruši", rekla je Ljubica za Euronews Srbija.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, rekao je da će stanari biti smešteni u toku dana, a da će onda onaj ko je napravio štetu da plati smeštaj stanara. Kaže da je tu inspekcija, i da će se utvrditi šta je u pitanju, dodajući da stanari nisu inspekciji prijavljivali probleme do sada.

"Inspekcija je na terenu, i utvrdiće ko je odgovoran, ali očigledno je da je u pitanju investitor. Sada će doći centar za socijalni rad, da bi se videlo gde će stanari biti smešteni. Radovi će biti obustavljeni", rekao je Vesić za Euronews Srbija.

Prema najnovijim informaicjama, stanari će biti smešteni u hotelu Slavija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija