Aktuelno

Inženjerska komora Srbije: Utvrdićemo odgovornost članova Komore za rušenje zgrade

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2021

-

16:44

Inženjerska komora Srbije: Utvrdićemo odgovornost članova Komore za rušenje zgrade
Urušila se zgrada na Vračaru - Copyright Euronews/Lana Lukić

veličina teksta

Aa Aa

Inženjerska komora Srbije najavila je danas da će preduzeti sve potrebne korake u cilju utvrđivanja odgovornosti učesnika događaja urušavanja zgrade na Vračaru u Beogradu.


Inženjerska komora Srbije je navela u saopštenju da, pre svega, iskazuje duboko saosećanje povodom tog nemilog događaja.

"Komora kao kuća svih inženjera insistira na poštovanju propisa, zakona, kao i pravila dobrog, poštenog i pravičnog profesionalnog ponašanja svojih članova", navodi se u saopštenju.

Takođe, podseća da Sud časti Inženjerske komore Srbije utvrđuje povrede etičkih normi i profesionalnih standarda i normativa svojih članova.

"U skladu sa navedenim i uz poštovanje pretpostavke nevinosti, IKS preduzeće sve potrebne korake u cilju utvrđivanja odgovornosti učesnika ovog dogadaja, ukoliko se utvrdi da je postupanje članova Komore bilo protivno profesionalnim pravima i dužnostima i etičkim normama ponašanja", navedeno je u saopštenju.

 U Vidovdanskoj ulici na Crvenom krstu u Beogradu došlo je do urušavanja dela stambene zgrade, koja se nalazi pored aktivnog gradilišta. Stanari su privremeno smešteni u hotel i najavljeno je da će biti obeštećeni.

Preporuka za vas

Inspekcija na Vračaru: Izvođač radova nije obezbedio temelj shodno propisima, hitna zabrana radova

Komentari (0)

Srbija