Aktuelno

Svečano obeležen 2. avgust, Dan roda Avijacije

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2023

-

22:30

Svečano obeležen 2. avgust, Dan roda Avijacije
Svečano obeležen 2. avgust, Dan roda Avijacije - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane

veličina teksta

Aa Aa

U komandi i vazduhoplovnim jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO svečano je obeležen Dan roda avijacije - 2. avgust, u spomen na dan kada je 1893. godine doneto naređenje da se u divizijama srpske vojske formiraju vazduhoplovna odeljenja.

Tanjug/Ministarstvo odbrane

 

Vojne svečanosti tim povodom upriličene su u Domu vazduhoplovstva u Zemunu i na aerodromima „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici i „Morava“ u Lađevcima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pred svečanim strojem pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO sumirani su rezultati roda avijacije u godini za nama i uručena su priznanja najistaknutijim pojedincima, kao i zvanja instruktora letenja i zlatni letački znakovi pilota. 

U okviru obeležavanja praznika, položeni su venci kraj spomen-obeležja u čast poginulim pripadnicima ratnog vazduhoplovstva.

Tanjug/Ministarstvo odbrane

 

Svečanostima na aerodromima prisustvovali su predstavnici jedinica Vojske Srbije, raniji komandanti, porodice poginulih vojnika i starešina, predstavnici organa lokalne samouprave i Srpske pravoslavne crkve, kao i drugi uvaženi gosti, navode iz Ministarstva.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija