Društvo

Obeležen Dan 98. vazduhoplovne brigade u Kraljevu, uručena priznanja najboljim pojedincima

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2022

-

21:03

Obeležen Dan 98. vazduhoplovne brigade u Kraljevu, uručena priznanja najboljim pojedincima
Obeležen Dan 98. vazduhoplovne brigade u Kraljevu, uručena priznanja najboljim pojedincima - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Na vojnom aerodromu „Morava“ kod Kraljeva danas je održana svečanost povodom Dana 98. vazduhoplovne brigade, koji se obeležava u spomen na 28. novembar 1949. godine, kada je formiran 98. lovačko-bombarderski avijacijski puk, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U okviru svečanosti, pred svečanim strojem pripadnika brigade, sumirani su rezultati u godini za nama i uručena priznanja najboljim pojedincima, nakon čega su položeni venci i cveće kraj spomen-obeležja na aerodromu.

Obeležavanje praznika bilo je prilika da se još jednom istakne profesionalizam, posvećenost i stručnost pripadnika 98. vazduhoplovne brigade u realizaciji dodeljenih zadataka i njihov doprinos razvoju ukupnih sposobnosti vida Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Svečanosti su prisustvovali komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, predstavnici jedinica Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, organa lokalne samouprave i institucija sa kojima brigada sarađuje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija