Aktuelno

Ministarstvo: Protiv agencije "City travel" podnete četiri krivične prijave, sumnja se na prevaru s umišljajem

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2023

-

19:43

Ministarstvo: Protiv agencije "City travel" podnete četiri krivične prijave, sumnja se na prevaru s umišljajem
Ministarstvo: Protiv agencije "City travel" podnete četiri krivične prijave, sumnja se na prevaru s umišljajem - Copyright Unsplash, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Protiv turističke agencije "City travel" iz Novog Sada, koja je objavila da otkazuje sva putovanja zbog zatvaranja usled finansijskih poteškoća, u vezi sa nerealizovanim putovanjima podnete su četiri krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu Novi Sad, sa sumnjom na krivično delo prevare sa umišljajem, rečeno je danas Tanjugu iz Sektora turističke inspekcije Ministarstva turizma i omladine.

Navode i da je Sektor turističke inspekcije u okviru svoje nadležnosti preduzeo zakonom propisane mere, a predstavke putnika su prosleđene PU Novi Sad, Odseku za suzbijanje kriminaliteta.

Oštećenim putnicima su poručili da mogu da podnesu pojedinačne krivične prijave i tužbu protiv agencije "City Travel" nadležnom sudu.

Kako je rečeno iz Sektora turističke inspekcije, u ovoj godini je podneto ukupno 10 predstavki, od kojih se osam odnosilo na nezadovoljstvo putnika zbog neraealizovanih turističkih putovanja koje je organizovala ta agencija, rečeno je danas Tanjugu iz Sektora turističke inspekcije Ministarstva turizma i omladine.

Kako su naveli, jedna predstavka putnika odnosila se na prodatu avio kartu i jedna na turističko putovanje gde je "City Travel", nastupio kao posrednik, odnosno prodao turističko putovanje drugog organizatora putovanja.

Dodaju da je izvršeno osam vanrednih inspekcijskih nadzora po predstavkama putnika, kao i da je Sektor turističke inspekcije doneo Rešenje o zabrani organizovanja turističkog putovanja jer je "City Travel" organizovao putovanja bez licence.

Takođe, podneti su Zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka po istom osnovu.

Iz Sektora turističke inspekcije napominju da, prema Zakonu o turizmu, turistički inspektor nije ovlašćen da naloži povrat sredstava za neizvršenje, u slučaju kada posrednik neovlašćeno bez licence prodaje putovanje, odnosno delimično neispunjenje obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima putovanja i zaključenim ugovorom o organizovanju putovanja.

Turistička agencija "City travel" iz Novog Sada objavila je 5. avgusta da prestaje da radi zbog finansijskih problema, a više od 20 građana je iznelo u javnost da su ostali bez putovanja i bez uplaćenog novca.

Komentari (0)

Srbija