Aktuelno

Nišlija priveden zbog sumnje da je oštetio Narodni univerzitet za 35.000 evra

Komentari

Autor: Ljiljana Pavlović

21/07/2021

-

14:06

Nišlija priveden zbog sumnje da je oštetio Narodni univerzitet za 35.000 evra
Nišlija priveden zbog sumnje da je oštetio Narodni univerzitet za 35.000 evra - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Niška policija uhapsila je N.R. (26) zbog sumnje da je, kao odgovorno lice u Agenciji za knjigovodstvene usluge Goodwill, oštetio Narodni univerzitet za 35.000 evra.

On je, navodi se u saopštenju policije, prvo sa deviznog računa Narodnog univerziteta skidao novac i konvertovao u dinare, a zatim dinare uplaćivao na račun Univerziteta, pa prebacivao na račun svoje firme R Consulting iz Niša. Sumnja se da je, ovim novcem kupovao skupocene satove, naočare, telefone, tablete, računare, automobil, prenosi portal Južne vesti.

Ove transfere novca sa računa Univerziteta, piše policija, osumnjičeni je radio u periodu od februara do jula ove godine. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Uvidom u javno dostupne registre, firma R Consulting osnovana je u julu prošle godine i bavi se konsultantskim aktivnostima i upravljanjem. Nekoliko meseci pre toga registrovao je i preduzetničku radnju iste delatnosti i sličnog naziva na istoj adresi na kojoj je i agencija. Račun preduzetničke radnje je, prema podacima Narodne banke Srbije, u blokadi od oko 2,2 miliona dinara od juna prošle godine.

Uhapšeni N. R. je i zvanični zastupnik Unije studenata Ekonomskog fakulteta u Nišu. Račun ovog udruženja takođe je u blokadi već 328 dana. Rešenja o zabrani raspolaganja novcem dva puta su donosili izvršitelji, a poslednje i Poreska uprava pre oko mesec dana. 

Komentari (0)

Srbija