Aktuelno

U danu pred nama toplo i sparno, temperatura do 36 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/08/2023

-

07:50

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U danu pred nama biće toplo i sparno, sa maksimalnom temperaturom od 34 do 36 stepeni. Osveženje nam neće pružiti ni vetar, jer će u narednim satima biti tiho i uglavnom mirno.

U vazduhu ima vlage pa će se danas zato i formirati oblaci na visokim i srednjim visinama, ali ne očekuje se da će padati kiša ili pljuskovi.

"Zbog trećeg toplotnog talasa ove godine, sa žutog smo prešli na narandžasti meteoalarm, koji je za stepen viši. Ovaj toplotni talas biće umerene jačine i trajaće još nekih pet do šest dana", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euornews Srbija, Milena Lazarević.

"Savet je da u najtoplijem delu dana budete pod klimom, ali da vodite računa o temperaturi. Naime, razlika između spoljne i sobne temperature ne bi trebalo da prelazi deset stepeni, jer veća razlika može ozbiljno ugroziti vaše zdravlje", kaže Lazarević.

U narednim danima biće još toplije, tačnije od srede do petka kada se očekuje i vrhunac ovog toplotnog talasa. Situaciju će dodatno otežati sparina, ali i tropske noći u kojima se temperatura neće spuštati ispod 20 podeljka. Sam kraj nedelje obeležiće promena vremena.

Komentari (0)

Srbija