Aktuelno

Težak udes na putu Užice-Zlatibor: Dvoje poginulo, dete podleglo povredama, drugo u teškom stanju

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2023

-

10:12

Težak udes na putu Užice-Zlatibor: Dvoje poginulo, dete podleglo povredama, drugo u teškom stanju
Težak udes na putu Užice-Zlatibor: Dvoje poginulo, dete podleglo povredama, drugo u teškom stanju - Copyright Tanjug/video

veličina teksta

Aa Aa

Dve osobe su danas poginule na licu mesta, a treća je podlegla povredama u bolnici posle teške saobraćajne nesreće koja se dogodila na državnom putu prvog B reda Užice - Zlatibor.

Nesreća se dogodila oko 8 sati kada su se sudarili teretno vozilo (cisterna) i automobil ševrolet, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u. 

Na licu mesta poginule su dve osobe, baba i deda, a njihove dve unuke su teško povređene.

Jedna od devojčica, stara 11 godina, nažalost je kasnije podlegla povredama, saznaje Tanjug.

Damjanović: Zbog teških povreda glave i vrata život devojčice i dalje u opasnosti

Direktor Opšte bolnice Užice Dragan Damjanović rekao je danas za Tanjug da je pacijentkinja koja je primljena jutros u tu ustanovu, nakon operacije, prebačena na postoperativnu intenzivnu negu, ali da je zbog teških povreda glave i vrata, njen život i dalje u opasnosti.

On je rekao da je jutros u osam časova na prijemnom odelnjenju Opšte bolnice u Užicu sanitetskim kolima stigle dve maloletne devojčice. Dodao je da su obe bile bez stanja svesti sa teškim telesnim povredama kod kojih su odmah započete mere kardiopulmonalne reanimacije.

"Ceo tim užičke bolnice, na čelu sa dežurnim lekarima na prijemnom, dežurnim anesteziolozima, pedijatrima, dečijim hirurgom su zbrinjavali pacijente", istakao je Damjanović.

Dodao je da kod mlađe pacijentkinje nije uspela reanimacija zbog čega je došlo do smrtnog ishoda, dok je kod starije pacijentkinje, prema rečima Damjanovića, uspela da se povrati srčana radnja.

"Sprovedene su mere dijagnostike i konstatovane teške telesne povrede kao što su povreda glave, vrata, grudnog koša i trbuha. Dečiji hirurg je postavio indikaciju za hitnim operativnim lečenjem tako da je ekipa odmah otišla u operacionu salu kako bi zbrinula povrede u grudnom košu i trubhu", rekao je Damjanović i dodao da je dreniran grudni koš, da je zaustavljeno krvarenje i da su zbrinute povrede creva u trbuhu.

"Pacijentkinja je prevedena na postoperativnu intenzivnu negu ali je zbog teških povreda glave i vrata njen život i dalje u opasnosti", rekao je Damjanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija