Aktuelno

Šarić negirao da je komunicirao sa ostalim optuženima i da je planirao ubistvo Joksovića

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2023

-

12:38

Šarić negirao da je komunicirao sa ostalim optuženima i da je planirao ubistvo Joksovića
Šarić negirao da je komunicirao sa ostalim optuženima i da je planirao ubistvo Joksovića - Copyright Profimedia, E-Stock/Časlav Vukojčić, Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu, Darko Šarić je danas negirao je da je zajedno sa svojom grupom izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Najpre je negirao da je počinio krivična dela za koja je optužen, tvrdeći da se cela optužnica svodi na neke prepiske koje je on navodno pisao, što takođe negira i navodi da nije imao telefon u pritvoru i da nije komunicio sa ostalim optuženima.

Istakao je da nije mogao da organizuje kriminalnu grupu i da im daje naloge, jer je sve vreme bio u pritvoru pod nadzorom, dok je za optužbe da je planirao ubistvo svedoka saradnika Nebojše Joksovića rekao da više liče na scenario iz filma, jer tvrdi da tužilaštvo za te navode nema dokaze.

Šarić je naveo i da je neke od optuženih prvi put video u sudnici, i da je jedino sa advokatom Dejanom Lazarevićem bio u kontaktu, jer mu je bio branilac. Rekao je i da je prošao poligraf, ali je ocenio da je u Srbiji poligraf validan samo kada "ne prođeš".

Kada je u pitanju optužba u vezi sa Goranom Nikolaševićem, Šarić tvrdi da nema smisla da je hteo da diskredituje Nikolaševića kao svedoka saradnika, jer je pravosnažna presuda bila dva meseca pre tog događaja.

I Lazarević negirao krivicu

Advokat Dejan Lazarević je takođe negirao krivicu i naglasio da je Šarića branio osam godina, i da mu je čast i ponos da brani takvog čoveka.

Lazarević je rekao da nije imao telefon sa kriptovanom aplikacijom "Sky", i da je uhapšen u svojoj advokatskoj kancelariji, gde su mu policajci slikali spise iz registratora koje ima kao branilac u predmetima.

On je rekao da je čestito branio Šarića i ponovio da nije upoznao takvog čoveka. Danilo Odović, Aleksandar Bošković i Danilo Stojanović su takođe negirali krivicu i rekli da nisu koristili telefone sa aplikacikom "Sky".

Stojanović tvrdi da je uhapšen jer je radio svoj posao, navodeći da nikad nije uzeo novac ili kriptovani telefon od ostalih optuženih, što mu oni, kako je kazao, nisu ni obećavali. 

Na pitanje sudije kako poznaje optuženog Aleksandra Boškovića, Stojanović je rekao "to je ono o čemu ne mogu da pričam", aludirajući da je to službena tajna.

Njegov branilac je najavio da će Stojanović ograničeno izneti odbranu jer je suđenje otvoreno za javnost i predložio sudu da pošalje dopis MUP-u da ga oslobodi čuvanja službene tajne. Stojanović je za optuženog Milutina Radovanovića rekao da mu je to kolega i prijatelj. 

Pričajući o svom poslu rekao da je da su postojale radne grupe u okviru MUP-a koje su se bavile samo navijačima, te je tad rekao da su navijači u Srbiji planirali da se priključe litijama u Crnoj Gori, dok su od Crnogoraca saznali da oni planiraju da ih uhapse na granici i da prikažu to kao pokušaj rušenja crnogorskog sistema.

Sudija je nakon odbrane Stojanovića odredio pauzu nakon koje će ostali pripadnici izneti odbranu. 

Sa slobode se brane advokat Dejan Lazarević, Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović,  Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću,  Milanu Vučiniću, Arsi Šariću i Dušku Šariću se sudi u odsustvu.

Prema optužnici Tuzilaštva za organizovnai kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić,koji je kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumcarenja kokaina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija