Aktuelno

U udesu kod Leskovca poginula jedna osoba,povređeno troje, među njima dvoje dece

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2023

-

18:20

U udesu kod Leskovca poginula jedna osoba,povređeno troje, među njima dvoje dece
Policija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Jedna osoba je danas poginula, a tri su povređene, među kojima dvoje dece, u saobraćajnoj nesreći na auto-putu iz pravca Niša ka Leskovcu kod Brestovca.

Kako je rečeno Tanjugu u Policijskoj upravi Leskovac, do nesreće je došlo kada je vozilo sletelo sa puta oko 13 časova. 

Mađarski državljanin M.P.L. (43) zadobio je teške povrede opasne po život i trenutno se nalazi u operacionoj sali, rečeno je iz UKC Niš. 

Nakon hitne dijagnostike utvrđeno je da ima krvarenje u mozgu i moždanim opnama, krvarenje u vratu, višestruke prelome rebara desno, sa defektom na zidu grudnog koša, kontuziju pluća i jetre uz oštećenje tkiva jetre. 

Oba povređena deteta, a reč je o devojčicama bliznakinjama starim 19 meseci, hospitalizovana su na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš. 

''Nakon urađene kompletne dijagnostike po trauma protokolu, utvrđeno je da je jedna od pacijentkinja imala povredu - posekotinu jezika, koja je odmah hirurški sanirana od strane maksilofacijalnih hirurga, kao i prelom desne nadlaktice, koji je trenutno, prema rečima lekara, konzervativno saniran. Kada je reč o drugoj pacijentkinji, ona sem ugruvanosti, nema povreda. Obe pacijentkinje, hospitalizovane su na odeljenju Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš'', naveli su iz UKC Niš.

 

Komentari (0)

Srbija