Društvo

Komesarijat: U Pančevu obezbeđena stambena rešenja za 630 izbegličkih porodica

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2023

-

11:25

Komesarijat: U Pančevu obezbeđena stambena rešenja za 630 izbegličkih porodica
Komesarijat: U Pančevu obezbeđena stambena rešenja za 630 izbegličkih porodica - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević održala je radni sastanak sa gradonačelnikom grada Pančeva Aleksandrom Stevanovićem posvećen pronalasku zajedničkog rešenja za zbrinjavanje izbegličkih porodica.

U Pančevu su do sada obezbeđena stambena rešenja za 630 porodica i tokom 2023. godine, gradu Pančevu su odobrena sredstva u iznosu od 1.755.000,00 dinara za kupovinu seoske kuće sa okućnicom izbegličkoj porodici koja je boravila u neformalnom kolektivnom centru, saopštio je danas Komesarijat za izbeglice i migracije.

"Želimo da pružimo podršku našim gradovima i opštinama i da ih ohrabrimo da se uključe u naše zajedničke projekte name njene zbrinjavanju izbeglica jer Komesarijat ima podršku Republike Srbije", rekla je Stanisavljević.

"Svesni smo da i dalje postoji potreba za zbrinjavanjem preostalih izbegličkih porodica na teritoriji Pančeva i zato želimo da naša saradnja bude uspešna i u budućnosti. Najvažnije je da ćemo sa ovom politikom nastaviti i u budućnosti i da će svako kome je naša pomoć potrebna istu i dobiti“, rekla je Stanisavljević.

Stevanović je rekao da je Grad Pančevo u samom vrhu lokalnih samouprava u rešavanju stambenog pitanja izbeglih lica. 

"Do sada smo zbrinuli 630 porodica, kroz razne vidove pomoći, u vidu dodele stambenih jedinica, otkupa seoskih domaćinstava, dodele građevinskog materijala i kupovine montažnih kuća", rekao je gradonačelnik.

On je objasnio da je cilj sastanka s komesarkom  unapređenje saradnje u oblasti rešavanja pitanja izbeglica, a pre svega zbrinjavanja. 

"Kroz unapređenje saradnje sa Komesarijatom u narednom periodu siguran sam da ćemo još uspešnije i brže moći da pešimo probleme preostalih izbegličkih porodica“ istakao je Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija