Društvo

U Vojvodini u prvih osam meseci 2,9 odsto turista više nego pre godinu dana

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2023

-

09:19

U Vojvodini u prvih osam meseci 2,9 odsto turista više nego pre godinu dana
Unsoplash - Copyright Unsoplash

veličina teksta

Aa Aa

U prvih osam meseci ove godine Vojvodinu je posetilo 463.504 turista, što je za 2,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine, objavila je Turistička organizacija Vojvidine, pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku.

Broj dolazaka stranih turista je povećan za 9,2 procenata u odnosu na isti period 2022. godine. Od januara do avgusta u Vojvodini je ostvareno 1,30 miliona noćenja, 2,5 odsto više u odnosu na prvih osam lanjskih meseci, pri čemu je broj noćenja stranih turista povećan za 7,8 odsto.

Kada je reč o pojedinačnim destinacijama, iz Turističke organizacije Vojvodine navode da je Banja Vrdnik zabeležila povećanje dolazaka za 6,9 odsto, a noćenja za 7,9 procenata, Nacionalni park Fruška gora je takođe zabeležila porast i to dolazaka za 6,7 odsto a noćenja za 10,7 procenata.

Povećanje broja dolazaka i noćenja turista evidentirano je i u gradovima, Novom Sadu, Vršcu i Bečeju pa  je povećanje dolazaka u Novom Sadu iznosilo 11,5 odsto a noćenja 6,7 procenata, dok je Vršac zabeležio rast  dolazaka turista za 6,3 odsto.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija