Novosti

Plan o kome se dugo priča: Venecija će naplaćivati ulaz u grad, poznata i cena u eksperimentalnom periodu

Komentari

Autor: Tanjug

05/09/2023

-

23:10

Plan o kome se dugo priča: Venecija će naplaćivati ulaz u grad, poznata i cena u eksperimentalnom periodu
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Venecija planira da izvede eksperiment sa uvođenjem ulaznice od pet evra po danu za turiste sledeće godine kako bi pokušala da upravlja protokom broja turista koje privlače venecijanski istorijski kanali, saopštila je gradska skupština.

Naknada će se primenjivati probno 30 dana naredne godine, prvenstveno tokom prolećnih praznika i leti tokom vikenda kada ima najviše turista, preneo je Rojters. Svi posetioci stariji od 14 godina moraće da plate ulaznice.

Cilj je da se pronađe nova ravnoteža između prava onih koji žive, studiraju ili rade u Veneciji i onih koji posećuju grad, izjavio je turistički savetnik Venecije Simone Venturini.

To nije potez kojim će se zarađivati novac, dodao je on, rekavši da će naknada pokrivati samo troškove sprovođenja programa.

Tačni datumi plana i način na koji će se sprovoditi biće dogovoreni nakon konačnog odobrenja gradske skupštine, koje se očekuje sledeće nedelje.

Plan, koji je prvi put razmatran 2019. godine, odložen je zbog kovida 19, a kasnije i iz tehničkih i proceduralnih razloga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja