Društvo

Đerlek: Pobeda nad virusom tek kada broj novozaraženih bude manji od 100

Komentari

Autor: Slavica Tuvić

19/05/2021

-

12:02

Đerlek: Pobeda nad virusom tek kada broj novozaraženih bude manji od 100
Đerlek: Pobeda nad virusom tek kada broj novozaraženih bude manji od 100 - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Broj novozaraženih virusom korona smanjuje se iz dana u dan, a državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže da još ništa nije gotovo i da sme biti opuštanja. On je pozvao građane na oprez, da se pridržavaju epidemioloških mera i da se vakcinišu.

“Radujem se što padaju brojke, ali toliko puta nas je virus korona iznenadio da ne sme biti opuštanja. Pozivam građane na oprez, još ništa nije gotovo, potrebno je da uspostavimo kontrolu nad epidemijom. Da bismo proglasili pobedu nad koronavirusom potrebno je da imamo manje od 100 novozaraženih dnevno. Mislim da smo još daleko od toga”, kaže Đerlek za Euronews.

Napominje da će sigurno pojedine mere biti relaksirane, ali i da sve zavisi od postignutih rezultata  - od  broja vakcinisanih, broja novozaraženih.

“Jedan veliki deo ljudi se rano opustio. Mislim da to može da nas košta, ali se nadam da će građani ipak shvatiti da bez vakcinacije nećemo moći da se spasimo kovida 19. Moramo biti disciplinovaniji nego u poslednjih petnaestak dana za vreme praznika”, naglasio je on.

Cilj je da se u Srbiji do 30. juna vakciniše oko tri miliona punoletnih građana, što je više od 50 odsto.

"Tada bismo imali mirnije leto i ušli u mirniji period", naveo je Đerlek. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija