Društvo

Posle vrelog dana stiže osveženje: Nova najava RHMZ - pljuskovi i grmljavina u delovima Srbije

Komentari

Autor: Euronews

25/07/2021

-

21:10

Posle vrelog dana stiže osveženje: Nova najava RHMZ -  pljuskovi i grmljavina u delovima Srbije
Kiša - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Republički hidrometeorološki zavod najavio je pljuskove sa grmljavinom koje će tokom večeri zahvatiti sever i zapadne predele Srbije. 

"Oblačnost sa zapada Srema i jugozapada Bačke u toku večeri će se premeštati preko ostalih krajeva Vojvodine i prolazno uslovljavati kišu i lokalne pljuskove. U planinskim predelima jugozapadne Srbije pljuskovi će biti praćeni grmljavinom", navode u objavi na portalu Republičkog hidro-meteorološkog zavoda.

"Oblačnost iz Semberije i Slavonije koja je već zahvatila krajnji zapad Srema, jugozapad Bačke i donje Podrinje tokom večeri će se premeštati preko Vojvodine i prolazno uslovljavati kišu i pljuskove sa grmljavinom", piše u najavi na portalu RHMZ-a.

Meteorolozi navode da je pljusak moguć i ponegde u planinskim predelima Zapadne Srbije.

Na sajtu RHMZ prethodno je objavljeno upozorenje na visoke temperature za celu narednu nedelju. Najviše temperature biće od 34 do 38 stepeni. Upozorenje objavljeno na sajtu RHMZ odnosi na period od sutra, 26. jula, pa do 1. avgusta.

Tanjug/Miloš Milivojević

Najviše temperature kretaće se od 34 do 39 stepeni

Sledeće sedmice prognozira se veoma toplo vreme, a najviše temperature kretaće se od 34 do 39 stepeni.

"Vrhunac toplotnog talasa možemo da očekujemo u utorak kada će živa u termometru dostići i 39 stepeni Celzijusa i to u hladu. Na otvorenom će biti mnogo toplije", kaže urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević.

Ona nagoveštava da će ponovo na snazi biti upozorenje za toplotni udar i sunčanicu, i dodaje da će noći i dalje biti sveže i prijatne, ali, kaže, ne za sve.

"Tokom noćnih i jutarnjih sati živa u termometru spustiće se i do 15 stepeni. Samo se u većim gradovima očekuju tropske noći, gde će temperatura doći od 20 stepeni", kaže Lazarević.

Komentari (0)

Srbija