Društvo

Nastavljeno suđenje Miroslavu Aleksiću: Ponovo svedočila Milena Radulović, advokat odbrane kažnjen zbog ometanja suda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/10/2023

-

11:05

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Milena Radulović danas je u Višem sudu nastavila svedočenje kao oštećena u postupku protiv Miroslava Aleksića, koji je optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole. Nakon što je danas, po drugi put govorila na sudu, svoj iskaz bi trebalo da nastavi da daje i sledećeg meseca.

Radulović je i danas došla na sud u pratnji svog partnera, a kao podrška glumici tu su bile i njene kolege među kojima su Andrija Milošević sa suprugom Aleksandrom Tomić, Milan Marić.

Euronews/Ana Mihaljčić

 

Uz Radulović je danas bila i njena porodica, a ispred Palate pravde i ovog puta su se nalazili aktivisti sa transparentima na kojma piše: "Verujemo Mileni Radulović" i "Silovali su u ratu, siluju i u miru".

Euronews/Ana Mihaljčić

 

Današnjem svedočenju prisustvovao je i Aleksić, koji je kao podršku poveo svoju suprugu i bivšeg fudbalera Dušana Savića.

Euronews/Ana Mihaljčić

 

Naime on je na sud stigao sa slobode, pošto mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

Koje tvrdnje je danas iznela Milena Radulović?

Advokat Miroslava Aleksića, Zoran Jakovljevic ponovo je ispitivao Milenu Radulovic o tome šta se dešvalo 2012. godine. Kako javlja reporterka Euronews Srbija, ona je tvrdila da su se dela dogodila u kancelariji studija glume "Stvar Srca", a nakon čina, prema Mileninom svedočenju, Aleksic je rekao "dobra si ćero, vrati se na čas".

Milena je odgovarajuci na pitanja, rekla da je, kako kaže, na kraju mučenickih radnji izgubila pet kilograma, tačnije da je 63 spala na 58 kilograma.

Izjavila je da je Aleksić polaznike te škole uvek same zvao da dođu u kancelariju i da je grupa mislila da se tamo nešto bitno dešava. U Mileninom slučaju, kako je rekla, tamo je ulazila 2012. zbog pripreme za prijemni na Fakultet dramskih umetnosti. Međutim, prema njenim rečima, ispostavilo se da ju je tamo zvao da bi je silovao.

Advokat Jakovljevic ju je danas pitao da li je Milena za sebe rekla da je samoljubiva i kompetativna. Takođe upitana je i gde je održano veštačenje kroz koje je prošla. Rekla je da je kroz veštačenje prošla u advokatakoj kancelariji Ilinčić i da su rezultati vestačenja pokazali da je svih sedam devojaka pretrpelo veliku patnju i da imaju PTSP.

Advokat kažnjen zbog ometanja suda

Jakovljevic je kažnjen sa 100.000 dinara zbog ometanja suda. Više puta je danas opominjan, a odbijen mu je i niz pitanja. U jednom momentu se i obratio Miroslavu Aleksicu i rekao "Ne mogu da verujem, znaš koliko mi je tesko da nastavim ispitivanje".

Na početku ročista odbrana je zatrazila više kraćih pauza, jer kažu da Aleksić ima kardiovaskularne probleme i da u budućnosti žele da obezbede specijalistu koji će sedeti u sudnici. Aleksic je rekao da je u takvom zdravstvenom stanju godinama.

Jedan od advokata oštećenih, Borivoje Borović, ali i tužilac negodovali su zbog zahteva odbrane za pauzama. 

Kako su protekla ranija svedočenja?

Podsetimo, Milena Radulović je 19. septembra počela sa svedočenje i tada je tvrdila da ima mnogo više žrtava Aleksića, ali da se njihova imena nisu našla na optužnici, jer kako je objasnila, one nisu htele da " iznova prolaze kroz te traume".

Pričajući o seksualnom uznemiravanju, navela je da se ponekad dešavalo na svakom času glume, a ponekad po dva časa nije bilo ništa, kada je ona planirala da ga pita zašto joj to radi. 

Radulović je odgovarajući na pitanja branioca rekla da je odlučila Aleksića da prijavi baš u januaru jer su se napadi uglavnom događali tokom drugog polugodišta, kada su se devojke spremale za prijemni. Tokom znemiravanja ona je, kako je tada tvrdila, Aleksiću govorila i molila ga da prestane. 

Ona je demantovala ranje navode medija da je pisala scenario za film "Učtitelj", dodajući da je u pitanju medijski spin i da se u njenom slučaju radi o sinopsisu koji je, kako je naglasila, zapravo bio vid psihoterapije. Reč je o jednoj strani koju je predala za upis na master studije na svom fakultetu.

Jugoslav Tintor, advokat Milene Radulović rekao je tada okupljenim novinarima da proces traje dugo ali da to nije ništa novo, jer je sistem tako uređen.

Euronews/Ana Mihaljčić

 

Sa druge stane, advokat Alekića, Zoran Jakovljević, rekao je da treba da se vodi računa o terminologiji kada se izveštava o ovom slučaju, misleći na devojke koje su zajedno sa Radulović podnele krivičnu prijavu protiv svog nekadašnjeg učitelja glume.

"Nisu to žrtve, to će biti kada bude doneta pravosnažna presuda i kada se to bude dokazalo", rekao je Jakovljević okupljenim novinarima ispred Višeg suda.

Podsetimo, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke. Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor. 

Komentari (0)

Srbija