Društvo

Miholjsko leto se ne predaje: Danas sa temperaturama do 29 stepeni, na snazi žuti meteoalarm

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

22/10/2023

-

08:20

Miholjsko leto se ne predaje: Danas sa temperaturama do 29 stepeni, na snazi žuti meteoalarm
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Prema prognozi RHMZ, danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno i toplo sa ređom pojavom kratkotrajne kiše i dužim sunčanim intervalima, naročito prepodne. 

Iako je kraj oktobra sve bliži, Miholjsko leto se i dalje ne predaje. Prema rečima meteorološkinje Euronews Srbija Ljubice Goković, neobično toplo vreme posledica je priliva veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike. Na snazi je i danas žuti meteoalarm kao upozorenje na ekstremno toplo i vetrovito vreme.

Vetar slab i umeren, u planinskim predelima ujutro i pre podne povremeno i jak zapadni i jugozapadni, posle podne i uveče u severnim i centralnim predelima u skretanju na severozapadni. 

Najniža temperatura od 13 do 19 stepeni, a najviša od 24 do 29 stepeni. U Beogradu danas promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, naročito prepodne. 

Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura biće od 17 do 19 stepeni, a najviša oko 26 stepeni.

Od ponedeljka pa sve do srede imaćemo sunčano i suvo vreme, sa temperaturom preko 25 stepeni. 

Prognostički modeli najavljuju da će ovaj toplotni talas trajati još najmanje 5 dana, a dugoročni modeli najavljuju da će sve do sredine novembra biti toplije od prosečnih vrednosti.

Što smo bliže novembru prodori ciklona sa Atlantika biće učestaliji što će uzrokovati češću promenu vremena i više kišnih dana.

Komentari (0)

Srbija