Društvo

Lučić: Telekom Srbija pobednik komercijalne bitke ne samo u Srbiji, već i u regionu

Komentari

Autor: Tanjug

24/10/2023

-

12:32

Lučić: Telekom Srbija pobednik komercijalne bitke ne samo u Srbiji, već i u regionu
Vladimir Lučić - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić, izjavio je danas da je ta kompanija pod kontinuiranim napadom Junajted grupe kojoj bi, kako je ocenio, najviše odgovaralo da se Telekom nekim administrativnim zabranama stavi u lošiji položaj.

"Od 2018. godine kada smo pokrenuli našu strategiju i krenuli u razvoj, mi smo pod kontinuiranim medijskim napadom, pa onda i političkim od strane Junajted grupe. Junajted grupa je juče dala saopštenje u kom se vidi da jedini članovi zakona koji ih interesuju jeste da spreče da Telekom Srbija bude vlasnik medija. To je apsurd, jer ako vi na jednom tržištu dozvolite zakonski da privatne kablovske kompanije budu vlasnici medija, a sprečite samo jednog igrača i to isključivo zato što je država suvlasnik te kompanije, onda je to protivustavno", izjavio je Lučić za Prva TV.

On je istakao da je ovaj zakon izašao u susret mnogima, ali se ovim pokazuje da to nije bitno, već da je bitan pokušaj da se zaustavi Telekom.

"Od 2011. imamo kanale i radimo po zakonu, svi kanali su registrovani u Srbiji, plaćamo porez i imamo dozvolu REM-a. Za sve oni koji govore da je Telekom Srbija nezakonito poslovao 11 godina, to će morati dokazati na sudu", rekao je Lučić.

On je istakao da je Telekom Srbija pobednik komercijalne bitke ne samo u Srbiji, već i u regionu, kao i da ima potencijala da postane svetska kompanija.

"Telekom Srbija je uvek profitabilna kompanija, podelili smo preko milijardu evra dividendi, u Srbiji na osnovu poreza dali smo tri milijarde. Potpuno je očigledno da smo mi lideri na tržištu. Investirali smo izgradnju optičke mreže, iako smo 2018. godine imali 25 odsto tržišta, a kablovski operter 75 odsto. Na pragu smo da stvorimo jednu izuzetno modernu telekomunikacionu kompaniju, koja nije jaka samo u Srbiji, već i u regionu", izjavio je Lučić za Prva TV.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Komentari (0)

Srbija