Društvo

Vetar, oblaci i kiša: Za danas pripremite kišebrane, temperatura u blagom padu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/10/2023

-

08:20

Vetar, oblaci i kiša: Za danas pripremite kišebrane, temperatura u blagom padu
Vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Taman što je Srbiju napustio jedan oblačni sistem sa zapada je stigao nov, koji je već u ranim jutarnjim satima zahvatio Vojvodinu. U narednim satima, kišonosni oblaci premeštaće se dalje na jug, tako da danas gotovo da neće biti mesta u Srbiji koje će ostati suvo. Maksimalna dnevna temperatura biće 25 stepeni uz jak južni vetar i saharski pesak u vazduhu.

"Treba napomenuti da je reč o maloj količini kiše, ispod 10 litara po metru kvadratnom, što znači da će vodostaji naših reka, pre svega na Dunavu, i dalje biti ispod plovidbenih nivoa", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Ona je navela da će premeštanje kišonosnih oblaka biti praćeno i jakim vetrom koji će duvati sa juga i jugozapada. Najjači udari biće zabeleženi u Vojvodini i Zapadnoj Srbiji u prepodnevnim satima.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

"Vetar, oblaci i kiša sve to zajedno utiče na temperaturu. Danas će biti za dva do tri stepena svežije nego juče. U najtoplijem delu dana od 21 do 25 stepeni", navela je ona.

Prognoza za vikend

Za dane vikenda svežije ali stabilnije, uz dosta sunčanih sati. Kiše neće biti. Ne očekujemo je ni početkom naredne sedmice, štaviše od ponedeljka ponovo toplije.

"Miholjsko leto se ne predaje. Danas ipak neka kišobran bude pri ruci", zaključila je Ćirković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija