Društvo

Prijavljivanje za stalnu novčanu pomoć za trojke, četvorke i duple blizance

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2023

-

09:14

Prijavljivanje za stalnu novčanu pomoć za trojke, četvorke i duple blizance
Prijavljivanje za stalnu novčanu pomoć za trojke, četvorke i duple blizance - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Počelo je prijavljivanje, odnosno podnošenje zahteva i potrebne dokumentacije za ostvarivanje prava za stalnu novčanu pomoć za trojke, četvorke, petorke, šestorke i duple blizance koju Grad Beograd pruža preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu. 

Prijave se podnose u opštinskom odeljenju Gradskog centra za socijalni rad, prema mestu prebivališta iz lične karte, a v.d. direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Silvia Alavanja kaže za Tanjug da je ova vrsta podrške predviđena Odlukom o pravima i uslugama  socijalne zaštite i da se ostvaruje jednom godišnje.

Ona ističe da je ova pomoć već tradicionalna podrška od strane Grada za sve porodice koje imaju trojke, četvorke i duple blizance, a da pravo ostvaruju roditelji dece predškolskog uzrasta koji dobijaju jednu prosečnu zaradu u Beogradu za određeni obračunati mesec, roditelji osnovaca koji dobijaju dve zarade i roditelji srednjoškolaca koji dobijaju tri prosečne zarade. 

"U 2022. godini pomoć je isplaćena za ukupno 108 porodica, odnosno za čak 345 dece. Prošle godine smo imali 87 porodica sa trojkama, ukupno 261 dete, dve porodice sa četvorkama, odnosno 8 dece i 19 porodica sa duplim blizancima, odnosno 76 dece", navela je Alavanja. 

Ona napominje da je prosečna neto plata u gradu Beogradu za mesec avgust bila 108.985 dinara. 

"Ovo je vid podrške porodicama i deci, kao i naš način da im pomognemo i na neki način olakšamo svakodnevnicu, a nadamo se uskoro i prvim petorkama i šestorkama", rekla je Alavanja. 


 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija