Društvo

Lučić: Pohvale iz EU potvrda da su novim medijski zakonima napravljene promene

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2023

-

11:42

Lučić: Pohvale iz EU potvrda da su novim medijski zakonima napravljene promene
Vladimir Lučić - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Usvajanjem novih medijskih zakona napravljene su važne promene u toj oblasti, zbog čega su i stigle pohvale iz EU, izjavio je danas direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić.

"Međutim, imali ste atmosferu koju je faktički napravila naša direktna konkurencija, pa je i pored toga što se donose dva tako bitna zakona, na kraju svega bila debata o Telekomu", rekao je Lučić za TV Hepi.

On je kazao da su svi ti ljudi koji su omalovažavali članove novih medijskih zakona pričali isključivo o Telekomu i faktički radili u interesu konkurencije Telekoma.

"Nama suštinski to ništa nije promenilo, pošto mi već 11 godina imamo kanale, i sada imamo preko 20 kanala, pre svega sportske kanale Superstar, Euronews i Bloomberg. Mi smo ukazivali više puta na apsurd takvog pritiska United Grupe", rekao je Lučić.

Dodao je da je konkurencija htela Telekomu da zabrani da bude vlasnik medija, kako bi ga stavila u neravnopravan položaj. Lučić je ocenio je da su novi medijski zakoni prilagođeni zahtevima Evropske komisije i nezavisnih udruženja.

On je napomenuo da u Evropi postoji 12 telekomunikacionih kompanija u vlasništvu države, a da je jedna od njih i u Briselu.

"Neko je hteo na silu da izgura zakon takav da Telekom ne može da bude vlasnik medija. To bi bio apsurd da je prošlo. Naša konkurencija konstantno vrši pritisak. Angažovali su snažne firme da lobiraju protiv nas. Tu se, takođe, vidi jačina Telekoma, i koliko je snažan", rekao je Lučić.

Posebno je istakao da je Telekom jaku korporativnu snagu demonstrirao i na KiM, obezbedivši nastavak poslovanja kompanije.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

 

Komentari (0)

Srbija