Društvo

Popust za let Er Srbijom 15 odsto za sve najstarije sa penzionerskom karticom

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2023

-

12:48

Popust za let Er Srbijom 15 odsto za sve najstarije sa penzionerskom karticom
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Penzioneri koji imaju Penzionerske kartice moći će da dobiju popust na avio-karte kod Er Srbije od 15 odsto, na letovima gde je nacionalna avio kompanija operativni prevoznik. Ova pogodnost omogućena je sporazumom koji su danas potpisali direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović i generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Popust je obezbeđen na cenu karata za kupovinu u poslovnici u Tržnom centru "Galerija" kao i preko kontakt centra, a penzioneri bi trebalo da dostave skeniranu penzionersku karticu i ličnu kartu ili pasoš. Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović je nakon potpisivanja sporazuma izjavio da se odgovornost države prema penzionerima ne ogleda samo u povećanju penzija koje ide sa isplatom oktobarskih primanja i pomoći od 20.000 dinara koja im sleduje na kraju ovog meseca, već i projektom kao što je Penzionerska kartica.

"Radimo na jačanju tima Penzionerske kartice. Ministarstvo finansija, Fond PIO i Privredna komora Srbije rade na tome da ovakvi igrači, državne kompanije koje su nekada bile u minusu, a sada su u izuzetnom plusu, mogu da daju ozbiljne popuste i da zajedno radimo na tome da život naših penzionera bude bolji i lakši", rekao je on. Dodao je da se u narednim nedeljama mogu očekivati novi popusti i benefiti za najstarije.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Ognjenović je naveo da je do sada podeljeno više od 500.000 kartica, a one koje nisu podeljene su delom u poštama u procesu uručenja, a delom u filijalama Fonda PIO.

"Kartice za penzionere koji su se poslednji prijavili su na štampanju u Zavodu za izradu novčanica i nadamo se da ćemo ih u najkraćem roku podeliti svim prijavljenim penzionerima", rekao je Ognjenović.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek je istakao da je ova kompanija uvek bila na raspolaganju državi i narodu Srbije te da im je zadovoljstvo što imaju priliku da se uključe u ovu inicijativu Vlade Srbije i pomognu penzionerima da po nižim cenama putuju avionima Er Srbije.

"Svakodnevno prevozimo veliki broj penzionera na više od 80 destinacija koliko ih imamo u mreži. Bilo da putuju u inostranstvo da bi posetili porodicu i prijatelje ili turistički, uvek nam je izuzetno drago da ugostimo penzionere na našim letovima", rekao je Marek. Dodao je da će u godinama koje slede Er Srbija nastaviti da penzionerima bude pouzdan partner za putovanja.

Komentari (0)

Srbija