Društvo

Zbog raspusta moguć pojačan saobraćaj ka odmaralištima

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2023

-

08:19

Zbog raspusta moguć pojačan saobraćaj ka odmaralištima
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Početak jesenjeg raspusta za jedan deo učenika sigurno će uticati na pojačan saobraćaj ka vikend naseljima i odmaralištima u našoj zemlji, ali i ka inostranstvu i zbog toga stanje na graničnim prelazima može biti promenljivo u narednim danima.

Zbog pojačanog saobraćaja, ali i povremeno slabe kiše, vožnja je često usporena, a dodatno treba biti oprezan na mestima gde su aktuelne izmene zbog radova, saopštio je Auto Moto Savez Srbije.

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja su prohodni i nema snega. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije RS na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci kamioni čekaju četiri sata, na Kelebiji i Šidu tri, a na Bezdanu dva sata. Na ostalim GP nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Iz AMSS podsećaju da po Zakonu o bezbednosti u saobraćaju ukoliko se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica, vozači moraju imati sva četiri zimska pneumatika. Na gazećem sloju dubina šara ne sme biti manja od 4 mm.  U prtljažniku, van grada vozači moraju uvek imati lance.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija