Društvo

Otac ubijene devojčice u Ribikaru se priključuje Centru za nestalu i zlostavljanu decu

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2023

-

13:41

Otac ubijene devojčice u Ribikaru se priključuje Centru za nestalu i zlostavljanu decu
Otac ubijene devojčice u Ribikaru se priključuje Centru za nestalu i zlostavljanu decu - Copyright Euronews/Nikola Bojčevic

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić najavio je da će Slobodan Negić, otac devojčice koja je ubijena 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar", biti deo te organizaccije i raditi sa decom u problemu sa ponašanjem. 

"Mislim da je to jedna poruka kako jedan čovek, čije je dete stradalo od strane dečaka koje je imao probleme u ponašanju želi upravo da se posveti tom problemu. Ja sam jako ponosan na njega i srećan što ćemo imati jedno pravo ljudsko, a i stručno pojačanje u našem timu", rekao je on za K1 televiziju.

Jurić kaže da masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja nije bio povod da država pokrene sistem "Pronađi me" jer je u februaru ove godine potpisan sporazum sa Ministarstvom unutrašnjih poslova gde je ministar Bratislav Gašić garantovao da će sistem profunkcionisati do 1. novembra. 

Istakao je da je Centar za nestalu i zlostavljanu decu bio u pregovorima proteklih godinu i po dana i sa kabinetom predsednika Srbije Aleksandra Vučića vezano za preventivno delovanje po pitanju vršnjačkog nasilja, što nije dočekalo da se sprovede u delo. 

"Mi ćemo za nekih mesec dana pokrenuti jedan objekat u Novom Sadu sa stručnim ljudima, gde ćemo upravo raditi na prevenciji vršnjačkog nasilja. Mi želimo kao organizacija da pokažemo da je moguće menjati stvari, da je moguće da deca koja danas imaju nemirnije ponašanje, su zapravo žrtva u svojim porodicama, i da se ta deca uz podršku sistema, države i samih porodica mogu menjati", rekao je Jurić.

Kako je naveo, Bosna i Hercegovina je takođe zainteresovana za sistem "Pronađi me", i dodao da će Centar sistem pokušati da prenese i u Republiku Srpsku, a kasnije i u BiH i druge zemlje regiona.

"Mislim da je ovo jedan vrlo važan korak ka unapređenju bezbednosti dece u našoj zemlji, i čini mi se da je država po prvi put uradila jednu konkretnu stvar želeći da sa reči pređe na dela", naglasio je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija