Društvo

Posle jutarnjeg mraza, sunčan dan: Temperature do 17 stepeni, sutra stiže promena vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/11/2023

-

07:16

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ponedeljak će biti najtopliji dan u ovoj nedelji, četvrtak najhladniji. Jutros u 6 sati širom Srbije zabeležen je slab mraz u prizemnom sloju. Temperatura se keretala od -6 do +6. Najhladnije je bilo na Sjenici, a najprijatnije u našem glavnom gradu.

Nakon hladnog vikenda i jutra, ka Srbiji sada struji nešto topliji, ili bolje reći, prijatniji vazduh, dok nas polje anticiklona i dalje štiti od kišonosnih oblaka. 

"U danu pred nama sunčano i suvo, uz nešto više oblaka u severnom delu zemlje ali bez kiše. Na jugu znatno više sunčanih sati. Kada je reč o temperaturi, u narednim satima znatno prijatnije u odnosu na juče ali i u odnosu na jutro. U najtoplijem delu iznad 10 stepeni - od 13 do 17 stepeni", navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

Naglo otopljenje posledica je južnog strujanja. U nastavku dana duvaće slab do umeren jugozapadni vetar.

Od sutra promena vremena. U utorak, sredinom dana, stiže naoblačenje sa kišom koje će prvo zahvatiti severne i zapadne predele a potom i ostale krajeve. Temperatura će biti u osetnom padu pa se na planinama očekuje i provejavanje snega.

Do kraja nedelje tokom noći i jutra očekujte mraz. Najhladniji dan sa maksimalnom temperaturom oko 5 stepeni biće četvrtak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija