Društvo

Sumnja se na masovno trovanje hranom u Novom Pazaru, desetoro dece u bolnici

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

23/11/2023

-

17:43

Sumnja se na masovno trovanje hranom u Novom Pazaru, desetoro dece u bolnici
Sumnja se na masovno trovanje hranom u Novom Pazaru, desetoro dece u bolnici - Copyright Euronews/Enes Radetinac

veličina teksta

Aa Aa

Na lečenju u Opštoj bolnici u Novom Pazaru nalazi se više osoba, za koje se sumnja da su se otrovali hranom.

Desetoro dece na bolničkom je odeljenju, za koje se sumnja da su se otrovali hranom hranom i koji imaju iste tegobe, iz istog restorana i istu simptomatologiju, rekla je za načelnica Dečijeg odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar, dr Hadija Toković, napominjujući da se i dalje čekaju zvanični rezultati. 

Ona je dodala da su sva deca stabilno, pod kontrolom i dobrog opšteg stanja.

Načelnica Infektivnog odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar dr Binela Mavrić kaže da je na tom odeljenju hospitalizovano 13 bolesnika sa crevnom infekcijom.

"Od toga je troje tretirano po tipu dnevne bolnice, a ostalih deset je zadržano sa velebolničko lečenje sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. To podrazumeva visoka temperatura koja prelazi 40 stepeni, obilne vodenaste stolice sa pojavom sukrvice i krvi, povraćanje i glavobolja", dodaje.

“Ukupno njih pet je sa srednjom kliničkom slikom, a još toliko njih je sa težom kliničkom slikom. Laboratorija je u toku, zapaljenski nalazi su svima jako povišeni, a klinička slika ukazuje na salmonelu, što je i najčešći uzrok crevnih infekcija.

Ona kaže da su od svih dobili informaciju da su jeli majonez koji nije termički obrađen i koji je pravljen u privatnoj režiji kao i da se ukupno 23 pacijenata javilo od 20. novembra, od kojih je deset vraćeno na kućno lečenje.

Svi pacijenti potvrdili su da su jeli iz istog restorana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija