Društvo

Lučić: Kvarovi na mreži zbog snega, do kraja dana trebalo bi da budu rešeni problemi sa mobilnom telefonijom

Komentari

Autor: Tanjug

26/11/2023

-

09:09

Lučić: Kvarovi na mreži zbog snega, do kraja dana trebalo bi da budu rešeni problemi sa mobilnom telefonijom
Lučić: Kvarovi na mreži zbog snega, do kraja dana trebalo bi da budu rešeni problemi sa mobilnom telefonijom - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Telekoma Vladimir Lučić izjavio je danas da je zbog snega koji je zahvatilo Srbiju, bilo kvarova uglavnom na mrežama fiksne telefonije, interneta i televizije.

"Što se tiče mobilne telefonije, i dalje ima problema na oko 100 baznih stanica u okolinama gradova. Pre svega Užice, Novi Pazar, Sjenica, Čačak, zbog nestanka struje. Kako se stabilizuje situacija sa strujom, tako će i ti repetitori početi da rade", kazao je Lučić za RTS.

Prema njegovim rečima, ekipe Telekoma su na terenu, pokušavaju s određenim brojem agregata da što pre reše problem.

"Nadam se da ćemo danas uspostaviti i mobilnu telefoniju u tim selima u okolinama ovih gradova. Što se tiče gradova, oni imaju mobilnu telefoniju. Znači, do kraja dana bi trebalo da budu rešeni svi problemi", kazao je Lučić.

Isplata dividende u drugoj polovini decembra

Telekom Srbija isplatiće u drugoj polovini decembra dividendu akcionarima za 2023, u visini od ukupno 6,7 milijardi dinara, izjavio je danas direktor te kompanije Vladimir Lučić.

"Kao i prethodne godine to ćemo uraditi i ove i četiri miliona naših akcionara dobiće dividendu", kazao je Lučić za RTS.

On je naveo da je Telekom za 20 godina podelio više od milijardu evra divendi, državi je na ime poreza i svih naknada u tom periodu uplaćeno više od tri milijardi evra, a kompanija je investirala i četiri milijardi evra.

"Ukupno oko osam milijardi evra smo dali državi, jer smo najači sistem u proteklom periodu", naglasio je Lučić. Kazao je i da je prodaja antenskih stubova koje Telekom sprovodi, svetski trend i većina telekomunikacionih operatera su ih prodali, jer, kako je naveo, stubovi nisu deo telekomunikacionog biznisa.

"Od te prodaje telekom operateri dobijaju više benefita i više sredstva za dalju transformaciju kompanija", kazao je on.

Lučić nije mogao da kaže po kojoj ceni će taj posao biti realizovan, jer transakcija još nije završena, ali je naglasio da će se dobiti cena koja je na nivou svetskih transakcija i da će ljudi biti iznenađeni.

"Vrlo bitno za Srbiju je to da je u tom međunarodnom tenderu učestvovalo 50 najačih igrača, pobedili su Britanski fond, Svetska banka i Međunarodna banka za obnovu i razvoj (IBRD) i to je kombinacija koja garantuje transparanetost postupka. Oni uvek ulaze u posao za koji smatraju da će poboljšati razvoj države i društva. Oni veruju da će Telekom Srbija biti glavni lider u ovom regionu i biće naši partneri" naglasio je Lučić.

Prvi čovek Telekoma je naveo da će ta kompanija, nakon prodaje stubova, njih kasnije iznajmljivati i da će se to više isplatiti. Lučić je rekao da Telekom nikada nije krio da hoće da trasformiše kampaniju kako bi bio što bliži korisnicima, pa je zato otvarala nove i izlazila iz nekih poslova.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija