Društvo

Zabelela se Srbija prvi put ove sezone: Upaljen narandžasti meteoalarm, palo između dva i 55 centimetara snega

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/11/2023

-

07:44

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Vikend za nama obeležio je sneg koji je vejao i na planinama i u nižim predelima. U danima pred nama biće aktuelna ledena kiša, navela je urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković. Prema navodima RHMZ-a narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, danas je na snazi u jugozapadnoj Srbiji.

Zabelela se Srbija prvi put ove sezone. Sneg je i ovog puta iznenadio putare zato je sada bilo mnogo problema na putevima usled snežnih vejavica. Ćirković kaže da poslednji podaci kažu da je palo između dva i 55 centimetara snega.

Tanjug/Branko Lukić

 

"U danima pred nama biće toplije, to potvrđuju sve termičke karte. Međutim, noći će ostati hladne, ujutru će biti i mraza što će u kombinaciji sa kišom stvoriti poledicu na putevima", kaže ona.

Kako dodaje, u danu pred nama biće suvo vreme. Pauza od kiše trajaće kratko, samo danas. U narednim satima razvedriće se nebo iznad Srbije, pa će biti i malo sunca u našoj zemlji.

"Više sunca danas znači i toplije vreme. Temperatura će se sredinom dana kretati od šest stepeni Celzijusa na jugu, do 11 koliko će biti u Beogradu. Na planinama, poput Kopaonika temperatura će ostati u minusu. Vetar će biti umeren do pojačan vetar zapadnog pravca", rekla je ona.

Kako dodaje, od sutra temperatura ponovo u padu. Stižu oblaci koji će nižim predelima doneti kišu, planinama sneg. Za sutra je prognozirana i ledena kiša pa oprez na putu, bilo da ste pešak ili vozač.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija