Društvo

Dva zemljotresa u regionu Petrovca na Mlavi, nema podataka o šteti

Komentari

Autor: Tanjug, Fonet

03/12/2023

-

10:50

Dva zemljotresa u regionu Petrovca na Mlavi, nema podataka o šteti
Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U regionu mesta Petrovac na Mlavi u kratkom vremenskom periodu zabeležena su dva zemljotresa, prvi magnitude 3,6, a drugi 2,6 stepeni Rihterove skale, navodi se na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda. 

Zemljotres magnitude 3,6 jedinica Rihterove skale registrovan je jutros u 08.47 sati u regionu mesta Petrovac na Mlavi, 12 kilometara jugoistočno. Teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na V-VI stepeni Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, navedeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

U istoj oblasti je u 9.24 zabeležen zemljotres magnitude 2,6 po Rihteru.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić rekao je danas za FoNet da za sada nema informacija o eventualnoj šteti na objektima i da nije bilo panike među građana zbog zemljotresa. Nedinić je rekao da je u Petrovcu na Mlavi uobičajena "nedeljna prepodnevna atmosfera" i da nema vidljivih posledica potresa.

Na veb sajtu Evropsko-mediteranskog seizmološkog centara objavljeno je da je epicentar zemljotresa bio 50 kilometara severoistočno od Kragujevca i 35 kilometara severoistočno od Jagodine na dubini od pet kilometara. Epicentar zemljotresa bio je na padinama Homoljskih panina, a potres se osetio u Kragujevcu, Požarevcu, Majdanpeku, Jagodini i drugim mestima.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija