Društvo

"Nema razloga za strah": Seizmolog Mladenović o zemljotresu koji je pogodio Svilajnac i Petrovac na Mlavi

Komentari

Autor: Tanjug

03/12/2023

-

18:50

"Nema razloga za strah": Seizmolog Mladenović o zemljotresu koji je pogodio Svilajnac i Petrovac na Mlavi
Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Seizmolog Ana Mladenović rekla je danas da zemljotres koji se dogodio jutros na području Svilajnca i Petrovca na Mlavi nije imao preterano veliku magnitudu i da su naknadni udari normalna pojava, pa nema razloga za bilo kakav strah.

Ona je za Tanjug rekla da je to područje poznato kao seizmičko jer su se najjači zemljotresi u Srbiji dešavali u području Svilajnca i Petrovca na Mlavi.

"Ovaj zemljotres nije imao neku preterano veliku magnitudu i ti naknadni udari su potpuno normalna stvar, ništa nije neočekivano i ništa nije zbog čega bi trebalo da  brinemo", rekla je Mladenović.

Na pitanje da li je to naznaka da u budućnosti možemo da se očekuje jači potres u tom području, Mladenović je navela da ne može da se zna šta se tačno dešava u zemljinoj kori, ali da je to područje sposobno da generiše jači zemljotres ali ne mnogo jači od ovog koji je sada bio.

"Tako da ne treba da se brinemo i sada da strahujemo zbog nekog ko zna koliko jakog zemljotresa, ako i bude neki jači to će biti  neznatno jača magnituda, nije to toliko strašno, nije opasno", rekla je ona.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija