Društvo

Upaljen žuti meteoalarm: Stigla nam je sibirska temperatura, danas suvo i sunčano

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/12/2023

-

07:36

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Od jutros je mraz, pa krenite ranije na posao, jer je izvesno da morate da očistite auto od leda. Sa početkom klimatološke zime, stigle su nam i sibirske temperature, pa nas danas očekuje temperatrua do četiri stepena Celzijusa, rekla je urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

Kako kaže u severnom i zapadnom delu zemlje rano jutros je zabeležen slab do umeren mraz i iz tog razloga je upaljen žuti meteoalarm.

"Danas i narednih dana postoji rizik od zaleđivanja česmi i instalacija za vodu, i to tokom noći i jutra jer je tada najhladnije. Zahlađenje je ovog puta stiglo iz Sibira. Oblaci su napustili Srbiju, anticiklon ima takav položaj da vetrovi spuštaju veću količinu hladnog vazduha sa severa", rekla je Ćirkovć.

U danu pred nama hladno, ali suvo i sunčano. Nešto više oblaka pokrivaće Negotinsku i Timočku Krajinu i ti oblaci poslužiće kao poklopac da se toplota zadrži u primezemnom sloju.

"Iz tog razloga istok zemlje će biti najtopliji sa temperaturom do sedam stepeni Celzijusa. U ostalim predelima od jedan stepena do četiri. Vetar će biti slab jugoistočni, povremeno će duvati i u Vojvodini i biće umeren", rekla je ona.

Narednih dana prijatnije, ali ne previše, tek za nekoliko stepeni više od današnje temperature. U noći na utorak stiže novi talas oblaka iz kojih će padati kiša i sneg. Međutim, ne očekujemo veću količinu padavina, kao ni to da će se zabeleti niži predeli. Na onu pravu zimu moraćemo, kaže Ćirković, još malo da pričekamo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija