Društvo

Uhapšeno pet osoba osumnjičenih za posredovanje u prostituciji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/12/2023

-

11:56

Uhapšeno pet osoba osumnjičenih za posredovanje u prostituciji
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe osumnjičenih za posredovanje u prostituciji.

Kako se sumnja, M. T. (1975), N. U. (1995), S. L. (1974), B. S. (1982) i M. T. (1986) su u periodu od januara do početka decembra ove godine, radi sticanja finansijske koristi, organizovali oglašavanje za prostituciju preko sredstava javnog informisanja, učestvovali u posredovanju, potom podsticali i navodili na vršenje prostitucije više ženskih osoba na teritoriji Beograda.

Ženske osobe, kako se sumnja, koje su obezbeđivali za prostituciju su predavali trećim licima - korisnicima usluga u pružanju seksualnih usluga, a novac pribavljen na ovaj način delili između sebe shodno zadacima i pokrivali troškove za ovu kriminalnu delatnost, saopštio je MUP.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, pronađena je veća suma novca, više mobilnih telefona, laptop koji je korišćen za različite vrste evidencija, kao i sim kartice.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija