Društvo

Grujičić najavila formiranje Zdravstvenog centra u Majdanpeku: Potrebni su specijalisti i lekari opšte prakse

Komentari

Autor: Tanjug

06/12/2023

-

17:41

Grujičić najavila formiranje Zdravstvenog centra u Majdanpeku: Potrebni su specijalisti i lekari opšte prakse
Grujičić najavila formiranje Zdravstvenog centra u Majdanpeku: Potrebni su specijalisti i lekari opšte prakse - Copyright Tanjug/Aleksandar Canić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka zdravlja Danica Grujičić posetila je danas Majdanpek, gde je najavila da će Dom zdravlja i Opšta bolnica ponovo postati Zdravstveni centar, ukazavši i na tamošnji nedostatak lekara i medicinskih sestara.

"Drago mi je da je u roku isporučen novi mamograf za Opštu bolnicu u Majdanpeku", rekla je ministarka novinarima tokom posete. 

Ona je najavila da će ponovnim formiranjem Zdravstvenog centra lakše biti organizovane posebne specijalističke službe koje su deficitarne. 

"Veliki je problem nedostatak kadrova, lekara i medicinskih sestara, ali ja se nadam da ćemo sa određenim anketama, koje sada sprovodimo, sa studentima završnih godina fakulteta kao i sa lekarima koji nisu zaposleni, naći načina da dođu u male sredine i da svoju karijeru makar započnu ovde", rekla je Grujičić. 

"Obezbeđen smeštaj i posao za mlade lekare"

Prema njenim rečima, jako je važno što je grad oživeo i što ima dobru saradnju s kompanijom Ziđin. 

"Bila sam ovde pre 10 godina i bilo je tužno hodati ulicama a ovo je sada grad koji živi. Vidim da ima jako dobru saradnju sa ZiJin-om i da se oni trude da ispoštuju sve ekološke principe. Ono što sada rade, tek će se videti za pet do 10 godina, ali je ovo grad koji živi", rekla je Grujičić.

Ona je uputila molbu mlađim lekarima da razmisle i dođu u Majdanpek, "dobiju posao odmah". 

"Za njih je opština obezbedila smeštaj. Potrebni su ne samo specijalisti već i lekari opšte prakse. Mnogo se toga menja u organizaciji zdravstvene zaštite. Ono što je dobro kod Zdravstvenih centara, jeste što se neće duplirati specijalističke službe. Bolnica i Dom zdravlja su u jednom dvorištu i onda će mnogo lakše biti organizovani i specijalistički i opšti pregledi”, rekla je ministarka zdravlja.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija