Društvo

Završen Božićni konvoj na Kosovu i Metohiji: Podeljeno 10 tona humanitarne pomoći

Komentari

Autor: Tanjug

02/01/2024

-

12:51

Završen Božićni konvoj na Kosovu i Metohiji: Podeljeno 10 tona humanitarne pomoći
Završen Božićni konvoj na Kosovu i Metohiji: Podeljeno 10 tona humanitarne pomoći - Copyright Tanjug/Solidarnost za Kosovo/Mileta Vukićević

veličina teksta

Aa Aa

Tradicionalni Božićni konvoj francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo", koji je stigao 26. decembra u Gračanicu, završio se danas u Novom Brdu.

U prethodnih sedam dana volonteri su podelili 10 tona humanitarne pomoći sastavljene od školskog pribora i igračaka za decu, novih šporeta na drva i struju kao i kućni nameštaj namenjen socijalno-ugroženim porodicama, saopštila je ta organizacija.

Francuski humanitarci posetili su ukupno 18 sela u Kosovskom pomoravlju, Novobrdskom kraju, kao i u Metohiji i na centralnom Kosovu.

Tanjug/Solidarnost za Kosovo/Mileta Vukićević

 

"Već 19 godina, prisutni smo za vreme božićnih i novogodišnjih praznika na KiM, uz Srbe koji žive izolovano i usamljeno u enklavama. Ova godina je ipak drugačija, jer vlada velika napetost na terenu i oseća se u razgovorima sa meštanima velika zabrinutost, a ponekad i strah. U takvim uslovima je naša pomoć još potrebnija jer ona predstavlja moralnu podršku i ispruženu ruku solidarnosti", izjavio je Arno Gujon, osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo".

Ovo je 51. konvoj koji je stigao na KiM od 2005. godine kada je u Francuskoj osnovana humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo", dodaje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija