Društvo

U Srbiji danas sneg, temperatura u padu - kakva je nedelja pred nama?

Komentari

Autor: Tanjug

08/01/2024

-

08:44

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Nova radna nedelja donosi nam prvi sneg ove godine, doduše simbolične visine. U narednim satima očekuje se između pet i 20 centimetara belog pokrivača, rekla je urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

Kako kaže, u celoj Srbiji danas se očekuje sneg i formiranje istog. Iz tog razloga je uključen meteoalarm, žuti, koji je najniži od svih. Putevi će biti klizavi, zato je oprez neophodan.

"Hladnoća nam ovog puta stiže u sklopu polarnog talasa koji je prošle nedelje zahvatio Rusiju. Kod nas će temperature biti dosta blaže, oko nule u najtoplijem delu dana", rekla je Ćirković.

U danu pred nama oblačno sa susnežicom u snegom. Do kraja dana u većini mesta formiraće se manji snežni pokrivač, visine do 10 centimetara. Osećaju zime u prilog će ići i severac koji će duvatim umerenim do jakim intezitetom.

"Kada je reč o temperaturu, biće niža nego juče, a opet najviša u toku ove nedelje. Danas od minus jedan do plus dva stepena u najtoplijem delu dana", dodaje Ćirković.

U nastavku nedelje slede ledeni dani. Ona objašnjava da to znači da temperatura u narednim periodu neće prelaziti nulu ni tokom najtoplijeg dela dana. 

Sneg će padati još sutra, i to sve manje i manje, zatim od srede suvo i sunčano i veoma hladno. Vidljivost će od srede biti veoma dobra, kao jedna od glavnih karakteristika hladnih vazdušnih masa koja stižu sa severa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija