Društvo

Putevi Srbije: Putari spremno dočekali sneg, putevi očišćeni

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2024

-

08:40

Putevi Srbije: Putari spremno dočekali sneg, putevi očišćeni
Putevi Srbije: Putari spremno dočekali sneg, putevi očišćeni - Copyright Tanjug/Branko Lukić

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor Sektora održavanja puteva prvog i drugog reda "Puteva Srbije" Zoran Stojisavljević izjavio je da su putari spremno dočekali sneg i da je stanje na putevima uredno.

"Kao i obično, mi putari uglavnom se trudimo da odradimo svoj posao kako treba. Što se tiče ovog snega, stanje je uredno. Mislim da smo dobro i spremno dočekali ove vremenske neprilike. Putevi su uredno sređeni i očišćeni, na njima se saobraćaj odvija redovno i normalno", istakao je Stojisavljević.

Prema njegovim rečima, bilo je angažovano 392 vozila, kamiona, snegočistača i oko 180 građevinskih mašina, koje trenutno raščišćavaju puteve trećeg prioriteta.

Reč je o putevima u brsko-planinskim i ruralnim delovima zemlje, koji će, kako kaže, u toku dana biti očišćeni.

"Saobraćaj, kao što sam i rekao, odvija se neometano, doduše na nekim deonicama usporeno, ali je sve to normalno za ove vremenske prilike", istakao je Stojisavljević.

Navodi da je u Beogradu napadalo oko 10 centimetara snega, a da se "Putevi Srbije" trude da svoj posao odrade kako treba, profesionalno i da pripreme puteve za normalno odvijanje saobraćaja.

Stojisavljević je podsetio na najavu meteorologa da se u narednom periodu očekuje hladno i stabilno vreme, bez padavina, sa temperaturama do plus četiri stepena i dodao da to neće bitno uticati na prohodnost puteva.

Ukazao je da je noćas bilo nekoliko saobraćajnih nesreća koje su prouzrokovane nesavesnom vožnjom i neadekvatnom zimskom opremom kod teretnih motornih vozila.

Stojisavljević je naveo da je na autoputu prema Čačku putničko motorno vozilo preticalo kamion snegočistač "Puteva Srbije", udarilo u plug i izazvalo saobraćajnu nesreću, pa je u pojedinim momentima bio obustavljen saobraćaj dok se to nije raščistilo.

"Ovom prilikom apelujem na sve vozače da obrate pažnju, prilagode vožnju uslovima na terenu i da imaju obavezno adekvatnu zimsku opremu. Ne polazite na put bez preke potrebe", poručio je Stojisavljević.

Komentari (0)

Srbija