Društvo

Pred nama suv i sunčan januarski dan - temperatura do 11 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/01/2024

-

09:07

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Situacija je danas mirnija. U danu pred nama bez kiše i snega i toplije nego juče. Nakon jutarnjeg minusa, u najtoplijem delu dana do 11 stepeni Celzijusa, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Vreme se polako stabilizuje što potvrđuje i današnji meteoalarm. Naime, više nije aktivan naradžasti, već samo žuti koji je, između ostalog i najniži. On i dalje upozorava na poledicu koja će i danas zadavati poteškoće vozačima.

"Oblaka će u narednim satima biti sve manje. Njih će ka istoku potiskivati snažan anticiklon označen na mapi velikim slovom H. Anticiklon će između ostalog biti zaslužan i za porast vazdušnog pritiska u Srbiji", rekla je Ćirković.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Kako dodaje, u danu pred nama pretežno sunčano i suvo vreme. Danas neće padati ni kiša ni sneg, već nas očekuje suv i sunačn januarski dan.

"Osim stabilnosti, vreme u anticiklonu karakteriše i mirno vreme, gotovo bez vetra. U narednim satima u prizemlju će duvati slab vetar sa juga i jugoistoka. I na visini će biti izraženo južno strujanje, zato će temperatura danas biti osetno viša nego juče. Danas u najtoplijem delu dana od šest do 11 stepeni Celzijusa", kaže Ćirković.

U nastavku nedelje bez prave zime. Temperatura će tokom dana biti u plusu, a sneg se očekuje samo na planinama iznad 1000mnv. Neće biti u potpunosti stabilno, zato povremeno računajte na oblake i na kišu, naročito do petka. Za dane vikenda biće suvo i toplo za januar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija