Društvo

Danas natprosečno toplo: U Beogradu, Valjevu, Nišu i Leskovcu jutros u 6 sati izmereno 16 stepeni

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2024

-

08:12

Danas natprosečno toplo: U Beogradu, Valjevu, Nišu i Leskovcu jutros u 6 sati izmereno 16 stepeni
Sunčan dan u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je jutros u 6 sati najtopije bilo u Beogradu, Valjevu, Nišu i Leskovcu, gde je izmereno 16 stepeni Celzijusa. U Novom Sadu, Zrenjaninu, Loznici, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Požegi, Kraljevu i Kruševcu bilo je 15 stepeni. Najhadnije je bilo na Kopaoniku, gde su izmerena 2 stepena Celzijusa.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, natprosečno toplo i vetrovito, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će najjači biti u brdsko-planinskim predelima južne Srbije, kao i na jugu Banata i u donjem Podunavlju, gde se očekuju i udari olujne jačine.

Kasnije posle podne i uveče će vetar biti u slabljenju. Kiša će padati na jugozapadu zemlje, i to naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom, kao i ponegde na jugu zemlje i severu Vojvodine, ali slabijeg inteziteta.

Najniža temperatura od 7 do 14 °C, a najviša dnevna od 17 do 23 °C.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, suvo, natprosečno toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će uveče biti u slabljenju. Najniža temperatura od 11 do 13 °C, a najviša dnevna oko 21 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će početkom sledeće sedmice biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom u svim predelima Srbije, na planinama uz prelazak kiše u sneg i stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.

U drugoj polovini sedmice očekuje se suvo vreme sa dužim sunčanim periodima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija