Društvo

Danas svežije, temperatura do 14 stepeni Celzijusa: Od sredine sedmice stiže stabilnije i toplije vreme

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/02/2024

-

07:20

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Ušli smo u poslednju dekadu februara sa vrlo visokim vrednostima temperature i tako će se, po svemu sudeći, zadržati sve do kraja meseca. Pred nam je meteorološki vrlo monotona nedelja, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

"Nalazimo se pod uticajem anticiklona, ali se takođe manja količina vlažnog vazduha premešta preko naših predela. U pitanju su male količine vlage, pa danas i sutra očekujemo slabu mestimičnu kišu. Kiša će danas padati samo na istoku, dok se sutra kiša očekuje u celoj Srbiji", rekla je ona.

Kako je dodala, na planinama će provejavati sneg. Snežnog pokivača trenutno ima samo na Kopaoniku i njegova visina iznosi 20cm.

"U danu pred nama biće mirno. Vetar je promenio pravac na severni, a njegov intezitet danas će biti slab. Vetar, oblaci i mesimična kiša uticaće na temperaturu. Danas će biti malo svežije nego juče. Maksimalna dnevna kretaće se od 10 do 14 stepeni, a u Beogardu do 13 stepeni Celzijusa", kaže.

Najhladniji dan u ovoj sedmici biće utorak, a sutra takođe sa sobom ponesite kišobran, jer se kiša očekuje u celoj Srbiji. Od srede stabilnije i toplije. 

"Temperatura će svakodnevno biti u postepenom porastu, pa će se već u petak ponegde uz južni vetar približiti 20 podeljku", navela je Ćirković.

Komentari (0)

Srbija